SPRIKK | Delftsestraat 9D | NL-3013AB | Rotterdam | The Netherlands | +31(0)10 8208570 | email hidden; JavaScript is required | newsletter

YNNO Workplace

Workplace te Utrecht

YNNO is een adviesbureau dat adviseert op het op het vlak van innovatieve manieren van werken en de werkomgevingen die hierin faciliteren, dit gestoeld op de principes van “Het Nieuwe Werken”. De eigen werkruimte is daarmee uiteraard hun beste referentie. Omdat YNNO’s medewerkers vaker buiten de deur zijn dan op de zaak vroeg de klant om een omgeving die meer als een een thuisbasis fungeert dan een traditioneel kantoor. Er werd daarom een omgeving ontworpen die zeer goed aansluit op de manier van werken van consultants waarin communicatie en netwerken een centrale rol innemen.

 

Buiten twee akoestisch af te sluiten glazen ruimtes werd de plattegrond volledig open gehouden, waardoor vrije doorloop, open zichtlijnen en veel daglichttoetreding zijn gewaarborgd. Hierin zijn organisch gevormde berkenhouten structuren geplaatst die nissen vormen en tegelijkertijd scheidingswand, opslagruimte en boekenplank zijn. De werksituaties die hiermee gecreëerd worden kennen een grote variatie aan open- en beslotenheid. Zodoende onstaat een omgeving met kwaliteiten die een stad doorgaans biedt: flexibel gebruik, vrije beweging, meerdere routes, toevallige ontmoetingen en informele overleggen. De natuurlijke uitstraling van het lichte berkenhout en de expressieve, boomachtige vormen zijn gekozen als contrast voor de high-tech communicatie- en presentatiemiddelen die tevens in de structuren zijn opgenomen. Ze omsluiten ruimtes die zich tot de gevel en het weidse uitzicht daarachter wenden, om afgezonderd en volledig ergonomisch verantwoord in te werken. Twee van dergelijke plekken bieden ruimte aan twee personen voor het geconcentreerd samenwerken. Een “coupézit” is voorzien voor korte vergaderingen tot zes personen, iets verhoogd boven de werkvloer. Een met glazen schuifdeuren afsluitbare ruimte heeft volledig beschrijfbare wanden en werd akoestisch uitgebalanceerd om projectmatig met maximaal acht personen in te kunnen werken.

Een vrijgevormd werkeiland biedt ruimte om aan te kunnen schuiven bij het secretariaat en administratieve werkzaamheden te doen, in de nabijheid van printer en archief. Een geluidgeïsoleerde ruimte heeft een ontspannen inrichting voor intiemere besprekingen en presentaties aan klanten. Een enorme houten tafel tenslotte is zo gevormd dat op open en communicatieve wijze gewerkt kan worden en biedt daarnaast genoeg ruimte voor bedrijfsbrede presentaties en vergaderingen.

 

Project data:

design:                      SPRIKK

team:                        Johan van Sprundel, Max Rink, Klaas Kresse

opdrachtgever:         YNNO B.V.

aannemer:                Steenland Interieurbouw B.V.

 

Links:

YNNO

YNNO springvalley