SPRIKK | Delftsestraat 9D | NL-3013AB | Rotterdam | The Netherlands | +31(0)10 8208570 | email hidden; JavaScript is required | newsletter

Youmeet

Innovatief vergadercentrum in Utrecht.

Youmeet biedt workshops en trainingsessies aan op het vlak van “Het Nieuwe Werken”, geleid door creatieve professionals. Klanten worden daarnaast begeleid in het volgen van een creatief vergaderproces in vijf stappen, gericht op resultaat:

‘Speak’: het houden van presentaties en het uiten van standpunten, meningen en visies;
‘Create’: voortbrengen van ideeën, brainstormsessies;
‘Design’: een laboratorium voor het ontwikkelen van plannen, strategiën en oplossingen;
‘Decide’: het creatieve proces wordt afgesloten met het nemen van beslissingen;
‘Reflect’: reflecteren op gemaakte plannen in een informale setting.

Gewoonlijk worden alle etappes van een besluitvormingsproces in dezelfde ruimte afgelegd. In Youmeet wordt echter voor iedere stap een uitgebalanceerde omgeving aangeboden, die de deelnemers in de juiste stemming brengt en is voorzien van de juiste apparatuur en hulpmiddelen om het doorlopen van het onderdeel optimaal te ondersteunen. Youmeet wordt zodoende de fysieke afspiegeling van dit unieke vergaderproces.

De plattegrond werd ruim en open opgezet waardoor met de daarin vrij geplaatse elementen het beeld van een landschap ontstaat. Een enkel materiaal is gebruikt voor alle vloerafwerkingen, het plafond kreeg een soortgelijke behandeling. Op deze wijze wordt een uniforme ondergrond gecreëerd voor alle in de ruimte geplaatse objecten en meubels. Hoge berkenhouten elementen reiken van vloer tot plafond en creëren zodoende privacy maar bevatten daarnaast ook opslagruimtes, presentatieschermen en geluidsapparatuur. Glazen scheidingswanden zorgen voor de nodige akoestische afscheiding maar garanderen onbelemmerde zichtlijnen en veel natuurlijk licht.

Het welkomstgebied wordt ingedeeld door een drietal monolitische, witte volumes die respectievelijk koffiecounter, receptiedesk, en een meubel met meerdere zithoeken vormen en opzettelijk laag zijn gehouden om zichtlijnen niet te verstoren.
De verschillende procesruimtes zijn vormgegeven en ingericht naar hun specifieke rol in het creatieve proces maar volgen een gemeenschappelijk thema. Vloerbedekkingen, stofferingen en meubilair werden daartoe custom ontworpen. De haptische kwaliteiten van natuurlijke materialen worden daarbij gecombineerd met high-end communicatie- en presentatie apparatuur.

project: interieur voor een vergadercentrum, opgeleverd februari 2010
opdrachtgever:
YNNO B.V.
locatie: Papendorp, Utrecht
team: Johan van Sprundel, Max Rink, Klaas Kresse
interieurbouwer: Steenland Interieurbouw B.V.
foto’s: Edward Clydesdale Thomson

links:
Youmeet website
Fastcodesign – Artikel door Suzanne Labarre van Fastcodesign over Youmeet
Artikel in Facility Management Magazine april 2010 (pdf, copyright FMM)
Architectuur.nl – artikel over Youmeet en YNNO Workplace

video’s over Youmeet:

‘Youmeet innovative meeting centre’ (door YNNO)

‘Meet in Youmeet’ (door YNNO)

bekijk grote afbeeldingen: