SPRIKK | Delftsestraat 9D | NL-3013AB | Rotterdam | The Netherlands | +31(0)10 8208570 | email hidden; JavaScript is required | newsletter

Atelier Hernen

Verbouwing van een monumentale schuur tot studio.

De transformatie van deze ´vlaamse schuur´ tot een studio bracht twee uitdagingen met zich mee: Hoe kan men zorgen voor voldoende daglicht in de schuur en hoe kan het geheel geïsoleerd worden zonder de bijzondere houten constructie uit het zicht te verliezen. Het eerstgenoemde wordt opgelost door het noordelijke pannengedeelte van het dak compleet door een glazen vlak te vervangen. Hierdoor komt voldoende licht in de schuur en wordt het verschijningsbeeld zo weinig mogelijk aangetast. Voor de isolatie zijn dunne isolatiedekens gevonden die tussen de houten sporen aangebracht en met een houten plaat afgewerkt worden. De gehele constructie blijft hierdoor in beeld.
Het interieur is als een begaanbare kast bedacht. In een smal en hoog volume zullen badkamer, slaapkamer en opslag gehuisvest worden, op de begane grond een deel van de keuken. Zo blijven de ondersteunende functies tot een minimum beperkt en kan de resterende ruimte in de schuur voor een vrije invulling gehandhaafd blijven.

project:  verbouwing, exterieur opgeleverd 2010, voortgaand
opdrachtgever: privé
locatie: Hernen, Nederland
projectleider: Max Rink

bekijk grote afbeeldingen: